FOK! Wat een weer: motregen

In het noorden en midden van het land is er veel bewolking aanwezig die zich in de loop van de ochtend over het gehele land uitbreidt. Af en toe kan er wat lichte regen of motregen vallen. In het zuiden zijn er aanvankelijk opklaringen en in Zeeland kan er eerst lokaal dichte mist voorkomen. De temperatuur ligt momenteel tussen -1 en -3°C in opklaringsgebieden en 2-6°C onder de bewolking. Overdag loopt de temperatuur op naar 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is zwak en wordt in de loop van de dag in het Waddengebied westelijk en matig.

Komende nacht is er veel bewolking en plaatselijk (mot)regent het. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het zuidoosten tot +7°C in het noordwesten. De wind is boven land zuidwestelijk en matig, langs de kust staat een matige (noord)westelijke wind.

Zaterdag overdag is er veel bewolking met plaatselijk kans op wat (mot)regen, in de loop van de middag en avond gaat het vooral in het noorden en oosten harder regenen. Het wordt zachter met maxima tussen 7 en 10°C. De zuidwestelijke wind draait in de loop van de dag naar west en neemt flink toe, naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust. (Bron: KNMI)

Wolken boven 't Twiske  (Foto: Interpretatie)
Wolken boven 't Twiske (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!