Daio was niet beoogde slachtoffer liquidatie Rotterdam

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op de Rechthuislaan op 28 oktober is nog steeds in volle gang. Onlangs riep de politie wederom de hulp van het publiek in via Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. Dat leverde tezamen zo’n 15 tips op. Met alle op dit moment beschikbare informatie lijkt het steeds aannemelijker dat niet Dairon ‘Dajo’ Alberto maar een ander het eigenlijke doelwit van de schietpartij was.

Een woordvoerder van de politie: "Vrij snel na de dood van Dairon hadden buurtbewoners en media het al over een ‘vergismoord’. Om het onderzoek zo zorgvuldig mogelijk te doen, is de politie daar niet direct vanuit gegaan, maar heeft met open vizier zo veel mogelijk informatie, beelden, sporen en bewijs. Dat proces is nog in volle gang."

Op de nieuwe beelden is duidelijk te zien dat de dader gericht op het groepje vrienden dat op het moment van de schietpartij daar stond, heeft geschoten. Iedereen zocht een veilig heenkomen. Enkelen komen zelfs ten val, maar zien toch kans om weg te vluchten. Dairon helaas niet. Hij wordt door de op hem aflopende dader van dichtbij doodgeschoten. Wat opvalt, is dat de dader direct daarna ook nog op twee andere wegvluchtende mannen schiet.

De verschillende soorten informatie naast elkaar leggend, concludeert het onderzoeksteam nu dat het steeds aannemelijker is dat inderdaad Dairon Alberto niet het doelwit was. Wie dan wel het doelwit was en waarom kan de politie nog niet zeggen. De politie weet inmiddels wie de vrienden zijn waar Dairon die avond mee stond. Geen van deze personen is bereid een verklaring af te leggen. Met enkelen van hen is kort gesproken. Anderen hebben via hun advocaat laten weten geen contact te willen met de politie.

De woordvoerder: "Er is de politie uiteraard alles aan gelegen om de daders van deze moord zo snel mogelijk op te pakken en zo te voorkomen dat zij nog andere criminele praktijken kunnen uitvoeren."

Hij vervolgt: "Daarvoor is informatie van getuigen cruciaal. De politie heeft enkele belangrijke getuigen gesproken. Die verklaringen sterken het gerucht dat Dairon niet het doelwit was. Ook worden uiteenlopende criminele gebeurtenissen als aanleiding voor dit schietincident genoemd. Het onderzoeksteam zet alles op alles om dit verder uit te lopen.

Van de auto’s die die fatale zondagavond 28 oktober op de Rechthuislaan waren, zijn twee bestuurders nog steeds onbekend. In de opsporingsprogramma’s werd een oproep aan hen gedaan om zich te melden. dit is nog niet gebeurd. De politie verzoekt iedereen die iets weet om zich te melden. Dat kan via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of per e-mail.

Daio was niet beoogde slachtoffer liquidatie Rotterdam (Foto politie.nl)
Daio was niet beoogde slachtoffer liquidatie Rotterdam (Foto politie.nl)