A. Lewis, Cross en Aspinall naar achtste finales WK

Adrian Lewis, Rob Cross en Nathan Aspinall staan in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Het trio won met grote cijfers van hun tegenstander. 

De avond werd geopend door Lewis tegen Darius Labanauskas. Lewis gaf slechts drie legs weg tegen de bedwinger van Raymond van Barneveld. Het werd 4-0. Lewis won met 97 gemiddeld en 52% op de dubbels. Labanauskas kwam niet verder dan 89 en 17%. Michael van Gerwen zal de volgende tegenstander van Lewis zijn. 

Aspinall kent een droomdebuut op het WK. Hij wist in de tweede ronde verrassend te winnen van Gerwyn Price en nu werd Kyle Anderson verslagen met 4-1. De Australiër moest achter de jongeling aan en kreeg gelijk een 120-finish in de vijfde leg om zijn oren. Een 148-finish en een dertiendarter zorgde al voor 2-0. Anderson won nog wel de derde set. Het verschil werd gemaakt in de derde leg van de vierde set. Anderson miste zes pijlen op dubbel twaalf, waarna Aspinall toesloeg. Hij won set vier, om vervolgens na een 0-2 achterstand set vijf met 3-2 te winnen. Aspinall treft na de kerst Devon Petersen of Steve West. 

Cross begon tegen Cristo Reyes zijn WK-vorm zien. Hij won met 4-0 van de Spanjaard. De titelverdediger gooide 102 gemiddeld en raakte ook 55% van zijn dubbels. Reyes kon met 96 gemiddeld en 36% met opgeheven hoofd afscheid nemen van het WK. Dimitri van den Bergh of Luke Humphries is vrijdag de volgende tegenstander van Cross. 

Het WK gaat na de kerst verder. Op 27 december worden de laatste partijen in de derde ronde gespeeld. Op die wordt ook al gestart met de achtste finales. Vrijdag zijn de overige zes partijen van de vierde ronde. Zaterdag zijn de kwartfinales en op zondag 30 december zijn vervolgens de halve finales. Op nieuwjaarsdag staat de finale van het WK gepland.