Darter Klaasen onderuit op WK, Van den Bergh na fenomenaal begin door

Voor darter Jelle Klaasen zit het WK van de PDC er weer op. De Nederlander liet zich helemaal gek maken door Keegan Brown en de Engelsman ging er met de winst vandoor.

In een bij vlagen dramatisch slechte wedstrijd won Klaasen de eerste set, maar daarna was de koek op bij de oud-Lakesidekampioen. Brown vertraagde het spel keer op keer en daar kon hij simpelweg niet tegen, wat kansloos gooien tot gevolg had. Brown gooide niet veel beter en het was dan ook maar goed dat het niet naar een vijfde set ging: de Engelsman gooide 50 uit voor de 3-1 zege.

Jelle Klaasen - Keegan Brown (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Keegan Brown (Bron: PDC)

Het was sowieso niet echt de avond van de geplaatste spelers, te beginnen met nummer elf Ian White. Hij kwam op 2-0 in sets tegen de Zuid-Afrikaan Devon Petersen, maar die begon alsmaar beter te gooien, terwijl White kans na kans na kans liet liggen op de dubbels. In de beslissende set trok Petersen de stand met een twaalfdarter via een 125-finish gelijk, waarna hij het met 5-3 in die set afmaakte.

Ian White - Devon Petersen (Bron: PDC)
Ian White - Devon Petersen (Bron: PDC)

De nummer zes van de wereld, Gerwyn Price, mag ook wat anders gaan doen tijdens de feestdagen, want Nathan Aspinall was hem de baas. Ook Price kwam op een 2-0 voorsprong, maar met een 140-finish pakte Aspinall niet veel later de vierde set, waarna set vijf in drie legs voor The Asp was.

Gerwyn Price - Nathan Aspinall (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Nathan Aspinall (Bron: PDC)

De fans uit Wales kregen het zwaar te verduren, want na Price ging ook de nummer vijftien van de wereld, Jonny Clayton, linea recta naar hui. De Belg Dimitri van den Bergh begon fenomenaal door set één met drie dertiendarters te winnen, waarna Clayton er in set twee nog een schepje bovenop deed. Het niveau zakte vervolgens wel iets in, maar vooral Van den Bergh bleef heel sterk gooien en een 72-finish schonk hem in de vierde set de wedstrijd: 3-1.

Jonny Clayton - Dimitri van den Bergh (Bron: PDC)
Jonny Clayton - Dimitri van den Bergh (Bron: PDC)