Bijzondere dood: koppel overlijdt tegelijkertijd na 64 jaar huwelijk

Een bijzondere manier om dood te gaan: in het Belgische Heist-op-den-Berg is een bejaard stel, dat 64 jaar met elkaar getrouwd was, met slechts enkele seconden verschil van elkaar gestorven. De 89-jarigen Jos Claes en Gusta Schoovaerts lieten zo snel na elkaar het leven dat het voor de huisarts onmogelijk was om te verklaren wie er als eerste was gestorven. 

Geert, één van hun zoons, verklaarde tegen een Belgische krant dat het overlijden van zijn ouders ook nog eens op een hele bijzondere plaats gebeurde: "Het rusthuis waar ze zijn overleden, deed vroeger dienst als moederhuis en de kamer waar mijn ouders verbleven, was een verloskamer. Ze zijn overleden in de kamer waar zeven van hun acht kinderen zijn geboren. Voor twee mensen die elkaar altijd heel graag gezien hebben, is dat een heel mooi afscheid."

Morgen vindt er een afscheidsceremonie plaats in de de kerk van Zonderschot, parochie van Heist-op-den-Berg. Ook weer een bijzonder detail: het is dezelfde kerk waar ze 64 jaar eerder hun ­jawoord gaven.