FOK! Wat een weer: donker en wat buien

Hohohoho!  

De dag van gisteren had maar één voordeel: we gaan weer lengen, want vanaf vandaag is het winter. Verder hoeven we natuurlijk niet veel woorden vuil te maken aan het weer van heden en de komende dagen. Het was en het blijft grotendeels grauw en donker. Gistermorgen werd het wel op veel plaatsen droog. De nachtelijke regens brachten over het algemeen rond de 10 mm voort. In Den Helder viel 21 mm, maar dat kwam omdat daar eerder een actieve bui met onweer overtrok.

Ook voor de komende dagen zit er niet veel zon in het verschiet. Vandaag maken we daar nog de meeste kans op, maar de dagen erna beloven wederom grijs en donker te verlopen. Wel is het zo dat na maandag de kans op regen afneemt. Dit weekend vallen er nog een paar buien.

Ook blijft het relatief zacht, al gaan de temperaturen wel wat naar beneden. Was het vandaag nog 12 graden, met kerst is het een graad of 7. Dus wat we allemaal wisten komt ook echt uit: een groene kerst.

Fijn weekend!  

De maan in het donker (Foto: DJMO)
De maan schijnt tussen de wolken door. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!