Kerstdiner voor minderbedeelden loopt uit de hand

Wat afgelopen woensdag een feestje voor 120 minder-bedeelden in Alkmaar had moeten worden, liep uit op een totaal drama. Resto van Harte, een goededoelendinerorganisatie, en de stichting 'Samen zijn we sterk Alkmaar' hadden gezamelijk een kerstdiner georganiseerd in het buurtcentrum De Rekere. 

De voorzitster van een ander goed doel, Stichting Prakkie 072, wist een kaartje te bemachtigen en begon stennis te schoppen volgens de voorzitter van Stichting 'Samen zijn we sterk Alkmaar: "Voor het diner is een kaartje nodig. Die heeft de voorzitter van Prakkie bemachtigd en is doelbewust ruzie komen maken. Het was uitlokking. Ze hadden een camera mee en de stichting probeert via schuilnamen als mollen binnen te dringen bij ons.”

Veel meer dan het het voorafje is er dus niet opgediend, de ruim 80 gasten, waaronder ook kinderen, dropen teleurgesteld af na de vechtpartij. Volgens de voorzitter van Stichting 'Samen zijn we sterk Alkmaar' duldt Prakkie geen andere stichting om zich heen. Volgens Prakkie zijn er te veel stichtingen 'die in de zelfde vijver vissen'. 

De mensen die woensdagavond dus op een kerstdiner rekenden maar een vechtpartij voor de kiezen kregen, worden op kosten van buurtcentrum De Rekere getrakteerd op een nieuw diner. 

Kerstdiner voor minderbedeelden loopt uit de hand (Foto ter illustratie Pxhere.com)
Kerstdiner voor minderbedeelden loopt uit de hand (Foto ter illustratie Pxhere.com)