Politie zoekt getuigen plofkraak Amsterdam-West

Op vrijdag heeft kort na middernacht in de Jan van Galenstraat in Amsterdam-West een plofkraak plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie heeft gesproken contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Om 00.05 vond er een explosie plaats. Hierbij sneuvelde een pinautomaat en raakte de gevel waarin deze automaat was aangebracht flink beschadigd. Volgens getuigen vluchtten de daders na de explosie weg op scooters. De politie heeft de omgeving, samen met de politieheli afgezocht, maar de daders niet aangetroffen.

Een teamleider explosieven veiligheid stelde een eerste onderzoek in en adviseerde om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plaatse te laten komen. De medewerkers van de EODD stelden vast dat er geen explosieven meer aanwezig waren en kon Forensische Opsporing een sporenonderzoek instellen.

Er raakte niemand gewond. De woningen boven de winkels hoefden niet ontruimd te worden. De politie sloot de Jan van Galenstraat voor enkele uren af.

Politie zoekt getuigen plofkraak Amsterdam-West (Foto politie.nl)
Politie zoekt getuigen plofkraak Amsterdam-West (Foto politie.nl)