VMBO Maastricht komt weer niet over de brug, beloofde examenfeest gaat niet door

De bekendste school van Zuid-Limburg is weer in het nieuws, VMBO Maastricht ontzegt haar gedupeerde leerlingen het eerder beloofde examenfeest.

De leerlingen werden afscheept met een bioscoopbon en een excuusbrief, volgens de school omdat er geen behoefte was aan een feest. Leerlingen denken daar duidelijk anders over. Zo zegt de 16-jarige Vanity Zonneveld: "Had ons minstens even de hand geschud." Zij moest haar diploma, dat ze deze week pas kreeg, ophalen aan de balie. 

Het AD heeft besloten om dan maar zelf een feest te organiseren voor de leerlingen. In een café in hartje Maastricht komt een goede DJ, gratis drank, bitterballen, een loterij met concertkaarten en autorijlessen, confettikanonnen en een fotohok. 

Het is de zoveelste keer dat scholenkoepel LVO zich de begrijpelijke woede van de leerlingen op de hals haalt. Eerst al door de onbegrijpelijke blunder met de schoolexamens. Toen de dramatische afhandeling van de hersteltoetsen. En als klap op de vuurpijl wordt de leerlingen van VMBO Maastricht nu ook nog hun meer dan verdiende feestje ontzegt.