Feyenoord bekert verder na zege op FC Utrecht

Feyenoord heeft zich ten koste van FC Utrecht geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB Beker-toernooi. In De Kuip bleef het bij 1-0 voor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord speelde een sterke eerste helft en kreeg veel voldoende mogelijkheden om te scoren. Robin van Persie raakte in het begin van het duel uit een vrije trap de lat boven Utrecht-doelman David Jensen.

In de 27ste minuut kwam Feyenoord toch op voorsprong dankzij Tonny Vilhena. De middenvelder van Feyenoord kreeg op aangegeven van Sam Larsson de bal en rondde in twee instanties af. In het begin van de tweede helft kreeg Vilhena de kans om de score te verdubbelen, maar slaagde daar niet in. Feyenoord bleef ook in de tweede helft de betere ploeg.

In de slotfase van het duel kreeg Utrecht toch nog kansen om een verlenging eruit te slepen. Jens Toornstra voorkwam in blessuretijd de gelijkmaker van Utrecht door de bal van de lijn te halen na een inzet van Timo Letschert. Ook invaller Nick Venema was nog dicht bij de gelijkmaker. Zo gaat de bekerhouder door naar de kwartfinales.

Vitesse
Martin Ødegaard heeft op de valreep voorkomen dat Vitesse zich blameerde in de KNVB-beker tegen Kozakken Boys. De Noor schoot de Arnhemmers in blessuretijd naar een 1-2 zege op de club van het derde niveau.