King na verlenging alsnog langs Dekker op PDC WK

Mervyn King staat in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij wist de comeback van Jan Dekker op tijd te stoppen en won na verlenging met 3-2 in sets. King treft nu Brendan Dolan in de derde ronde. 

Dekker mocht aan de partij beginnen, maar de leg ging in twaalf partijen naar King. Het werd 2-1 voor King, waarna Dekker er knap 2-2 van maakte met een 127-finish. King kwam uiteindelijk op 1-0 in srts door de beslissende leg te beginnen met 140 en 180.

In de tweede set miste Dekker de kans om zijn eigen leg te houden, waardoor de tweede set met 3-0 naar King ging. In de derde set hielden beide spelers hun legs en werd het 2-2. Dekker opende de vijfde leg met 59, waat King 140 liet noteren. King stond op 98, nadat Dekker zich naar 100 gooide. King gooide het niet uit, waarna Dekker direct toesloeg en de derde set won.

In de vierde set kreeg King op 2-1 vier pijlen voor de wedstrijd en een leg later nog twee. Hij maakte het niet af. Dekker profiteerde en kwam op 2-2 in sets. Hij kwam in de door hem begonnen vijfde set op voorsprong, waarna King er 1-1 van maakte. Het werd 2-2 en dus verlengen. King brak Dekker direct in leg zeven en een leg later wist hij alsnog af te rekenen met onze landgenoot. 

Eerder op de avond bereikte Cristo Reyes staat ook de derde ronde. Hij versloeg na een 0-2 achterstand Rowby-John Rodriguez met 3-2. De Spanjaard treft in de volgende ronde de titelverdediger Rob Cross.

De wedstrijd werd gekenmerkt door vele breaks. In de eerste set vielen er twee en in de tweede set werden zelfs alle legs gewonnen door de speler die, die leg niet begonnen was. De eerste twee sets gingen met 3-2 naar Rodriguez. Bij Reyes begon begon het beter te draaien en trok de derde set met 3-0 naar zich toe. Ook in set vier vielen vier breaks, maar op 2-2 was het Reyes die de leg pakte en daarmee de setstand op gelijke hoogte bracht.

In de vijfde en beslissende set was het Reyes die een achterstand goed maakte met een 108-break. De tweede leg won hij met een 104-finish. Na gepruts van beide spelers trok Reyes ook de derde leg en daarmee de partij naar zich goed. De Spanjaard was op zowel gemiddelde als checkoutpercentage beter dan het middelste broertje uit de Oostenrijkse familie Rodriquez.