FOK! Wat een weer: regenachtig

Het is bewolkt en het regent vanochtend langdurig. In de loop van de middag wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. Verder naar het noorden blijft het af en toe regenen. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig. In het noorden en midden draait de wind vanochtend tijdelijk naar zuidoostelijke richtingen. Elders draait de wind al snel naar zuidwest tot west en trekt van het zuiden uit aan. Boven land wordt de wind matig tot vrij krachtig en vlagerig, in de kustgebieden krachtig en langs de kust soms hard. Met maxima die uiteenlopen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Komende nacht blijft het overwegend bewolkt en wordt het buiig. Plaatselijk kan er onweer of korrelhagel voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten en de west- tot zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig.

Zaterdag overdag blijft de bewolking overheersen en komen er verspreid over het land nog enkele buien voor. De maximumtemperatuur verschilt nauwelijks met de voorgaande nacht, 8°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De westelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI.)

Uitzicht op de besneeuwde bergtoppen vanuit de omgeving van Peralada in noord oost Spanje (Foto: Kroezel)
Uitzicht op de besneeuwde bergtoppen vanuit de omgeving van Peralada in noord oost Spanje (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!