EA-baas Ierland ontslagen vanwege lullige uitspraak

De directeur van EA Ireland is ontslagen, omdat hij tijdens een discussie in een telefonische vergadering geopperd heeft dat "het er niet om gaat wie de grootste penis heeft." Deze uitspraak schoot bij een vrouwelijke medewerker in het verkeerde keelgat.

Jean Philippe Grenet stond pas zes maanden aan het hoofd van het Ierse EA-kantoor, toen hij deze ongelukkige opmerking maakte. Volgens zijn advocaten wilde hij hier alleen maar mee aangeven dat hij geen zinloze discussies aan zou gaan. De uitspraak was totaal niet seksueel van aard. De ontvanger van Grenets metaforische penisopmerking, de Amerikaanse mevrouw S., dacht hier echter anders over en zij diende een klacht in wegens seksuele intimidatie. 

Grenet vecht zijn ontslag aan en heeft het in ieder geval al voor elkaar gekregen dat de gamegigant zijn plek niet opvult tot er een uitspraak in de zaak is gedaan. In de rechtszaal gaf hij aan dat mevrouw S. eerder al op zijn positie had geaasd en constant zijn leiderschap ondermijnde. De zaak loopt nog.