Ook Mollema wil goed klassement in Giro d'Italia

Nadat eerder Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk hadden aangegeven welke grote ronde ze gaan rijden heeft Bauke Mollema ook zijn keuze bekendgemaakt. De Nederlander van Trek-Segafredo gaat voor een goed klassement in de Giro d'Italia.

Mollema wil een goed klassement rijden in de Ronde van Italië en later op het jaar zal de Nederlander een vrije rol krijgen in de Tour de France, waar hij ook een belangrijke knecht zal worden voor kopman Richie Porte.

Voor de 32-jarige Nederlander van Trek-Segafredo zal het zijn derde ronde van Italië worden. In 2010 maakte hij zijn debuut in de Giro d'Italia waarin hij als twaalfde eindige in het klassement. Zeven jaar later was het zijn tweede Giro d'Italia. Daarin werd Mollema zevende, op ruim 3,5 minuut van winnaar Tom Dumoulin.

Naast Dumoulin en Mollema komen volgend jaar ook Vincenzo Nibali, Vuelta-winnaar Simon Yates, Miguel-Angel Lopez, Mikel Landa en Alejandro Valverde aan de start van de Ronde van Italië. Daarnaast hebben Fabio Aru, Egan Bernal en Primoz Roglic hun voorkeur uitgesproken voor de eerste grote ronde van het jaar.