Verdachten van ramkraak snel gepakt

Na een achtervolging en met hulp van een politieheli zijn donderdagmorgen twee mannen aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor een ramkraak gepleegd te hebben op een kledingwinkel in Waalwijk.

Afgelopen nacht om 4.00 uur meldde een getuige dat een auto een winkel binnen was gereden op de Stationsstraat in Waalwijk. Voordat de toegesnelde surveillance-eenheden van de politie ter plaatse waren meldde de getuige dat in ieder geval twee mannen spullen uit de winkel gepakt hadden en in de auto hadden geladen. De auto ging er toen met hoge snelheid vandoor. De getuige meldde het merk en type van de auto en een gedeelte van het kenteken. Kort daarna zag een surveillance-eenheid de auto rijden op de Midden-Brabantweg en zette de achtervolging in. Met snelheden die boven de 160 km/u kwamen moesten de agenten met lede ogen zien dat de auto uit hun zicht reed.

Maar een volgende surveillance-eenheid zag de auto het centrum van Tilburg inrijden en er ontstond weer een achtervolging. Op dat moment was de politiehelikopter boven Tilburg aangekomen. De auto met verdachten reed op de Groenstraat in de richting van de Ringbaan-Zuid. Vanaf de Ringbaan-Zuid ging het de Ringbaan-Oost op. In de buurt van de Sint-Josephstraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam de auto tot stilstand. Eén verdachte kon direct worden aangehouden. Een andere verdachte vluchtte maar op aanwijzing van de agenten in de helicopter kon die snel in een tuin van een woning aangehouden worden. De verdachten, een 23-jarige Tilburger en een 21-jarige Hagenaar, zijn naar het bureau gebracht. In de auto werden zakken met kleding gevonden. De recherche gaat het tweetal aan de tand voelen vandaag.