FOK! Wat een weer: buiig

Er is veel bewolking en aanvankelijk komen er vooral in de kustgebieden enkele buien voor. In de loop van de dag neemt ook verder landinwaarts de kans op een bui toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten. De wind is eerst zuidelijk en draait in de loop van de dag naar zuidwest. Boven land is de wind matig, in de kustgebieden vrij krachtig, mogelijk af en toe krachtig.

Komende avond en nacht trekt er een gebied met actieve buien van zuidwest naar noordoost over het land, met vooral in het noordwesten kans op onweer en korrelhagel. In de loop van de nacht neemt de buiigheid in het noorden af en komen daar enkele opklaringen voor. In het zuiden gaat het dan regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noordoosten tot 8°C in het zuidwesten. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in de kustgebieden eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

Vrijdagochtend gaat het ook in het midden en noorden regenen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit weer overwegend droog met veel bewolking. Er is dan nog wel een enkele bui mogelijk. De zuidwestenwind trekt van het zuiden uit aan en wordt boven land matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en langs de kust soms hard. Met maxima die uiteenlopen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. (Bron: KNMI)

Uitzicht op de besneeuwde bergtoppen vanuit de omgeving van Peralada in noord oost Spanje (Foto: Kroezel)
Uitzicht op de besneeuwde bergtoppen vanuit de omgeving van Peralada in noord oost Spanje (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!