McLaren: "Renault verwacht in 2019 competitief te zijn"

In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen lijkt Renault tot nu toe flink wat progressie te boeken. Dit liet de Franse constructeur aan klantenteam McLaren weten.

Afgelopen jaar liet Renault te weinig zien om de samenwerking met Red Bull te continueren. Volgens Zak Brown, CEO van McLaren, hebben de Fransen inmiddels flinke stappen kunnen zetten. "Ze hebben ons verteld dat ze heel tevreden zijn met de vooruitgang die ze deze winter maken", liet hij weten. "Ze hebben veel pk's gevonden en denken dat ze er dichtbij zullen zitten. Het is niet gepast voor mij om de cijfers te onthullen die ze ons hebben gegeven, maar ze denken dat ze volgend seizoen heel competitief zullen zijn."

Mochten de woorden van Renault inderdaad kloppen, dan is dit goed nieuws voor McLaren. Het team moet in 2019 flink aan de bak om de zesde positie in het constructeurskampioenschap van het vorige seizoen te verbeteren. Alle pk's zijn dus meer dan welkom. Toch is Brown voorzichtig positief: "We willen duidelijk niet te hard van stapel lopen. Dat hebben we al een keer gedaan en we gaan die fout geen twee keer maken. We blijven met onze voeten op de grond. De ontwikkeling verloopt goed en we zitten op schema met wat we willen bereiken."

"We hebben natuurlijk geen idee waar de concurrentie staat. Daar kunnen we alleen maar over speculeren. Iedereen heeft zijn eigen verhaal: ofwel overspelen ze hun hand, ofwel steken ze zich weg. Ik denk niet dat we het zullen weten tot de wintertest in Barcelona. We weten dat het voor ons een belangrijk jaar zal zijn om vooruitgang te tonen."