'Bekir E. stond onder toezicht reclassering'

Bekir E., de 31-jarige man die gisteren de 16-jarige Humeyra doodschoot op het VMBO Designcollege in Rotterdam, was een bekende van de politie. Hij zou eerder zijn veroordeeld, en onder toezicht hebben gestaan van de reclassering. Een woordvoerder van het OM verklaart: "We zijn nu bezig om precies in kaart te brengen wat zijn achtergrond is. Het is nu nog niet bekend of hij nog onder toezicht stond."

Lees ook: 16-jarig meisje vlakbij school doodgeschoten

Om 10:00 uur vindt er een bijeenkomst plaats op de school, waar ook burgemeester Aboutaleb aan zal deelnemen. Medeleerlingen van Humeyra beweren dat Bekir E. haar gisteren achterna gezeten zou hebben door de school heen. Ze rende eerst richtig de aula, maar bedacht zich en vluchtte naar de fietsenstalling. Daar werd ze door E. neergeschoten. Reanimatie mocht niet baten. 

Humeyra werd elke dag door haar vader naar school gebracht voor haar veiligheid volgens bekenden. Ze had al drie keer aangifte tegen Bekir gedaan vanwege stalking. In de buurt gaan inmiddels geruchten dat de familie van Humeyra wraak wil nemen op de familie van Bekir E. Hoewel de politie dit niet wil of kan bevestigen houden ze volgens diezelfde geruchten wel rekening met een wraakactie.