Bedreiging Wilders in Opsporing Verzocht

Iedere dinsdag om 20:30 uur wordt Opsporing Verzocht uitgezonden op NPO1. Vanavond vindt de laatste uitzending van dit jaar plaats. Een van de zaken die vanavond behandeld wordt is de bedreiging richting Geert Wilders en de Tweede Kamer.  Afgelopen augustus werd daarvoor al een 26-jarige man uit Pakistan aangehouden in Den Haag. Zijn voorrarrest werd onlangs met 90 dagen verlengd. De politie is nog altijd op zoek naar een tweede verdachte en een mogelijk belangrijke getuige. Vanavond worden bewakingsbeelden van deze twee getoond in de uitzending. 

Verder is er aandacht voor de cold-case moord op Mariët Peters uit Sint-Hubert. Mariët was getrouwd met Bart Bens en bijna vier maanden zwanger op de dag van haar dood. Ze werkte bij een elektrobedrijf in Uden. Haar man was chauffeur bij een mestdistributiebedrijf. Op donderdag 24 december 1992 ging hij in alle vroegte naar zijn werk. Toen hij ’s middags thuiskwam stond de voordeur open. Het hele huis aan de Nimrod was overhoop gehaald en Mariët lag dood op bed, gewurgd. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. 

Ook is er aandacht voor de overval in Nunspeet waarbij een 10-jarig jochie ervoor zorgde dat er op donderdag 2 augustus razendsnel politie aanwezig was toen hij, zijn vader en diens vriendin thuis werden overvallen door vier mannen en een vrouw. Het jongetje hoorde lawaai in huis en belde een familielid om te waarschuwen dat er iets mis was. Mede dankzij zijn dappere optreden konden snel meerdere verdachten worden aangehouden. Toch zijn nog niet alle overvallers getraceerd. Daarom toont de politie vanavond bewakingsbeelden van twee verdachten.

Update  19-12 07:15 uur
Video's toegevoegd

Beloning van 15.000 euro voor de gouden tip in zaak Mariët Peters (Foto: Politie.nl)
Beloning van 15.000 euro voor de gouden tip in zaak Mariët Peters (Foto: Politie.nl)