Basketballers Donar boeken nipte zege, ook Zwolle en Den Bosch winnen

De basketballers van het Groningse Donar hebben in de Dutch Basketball League een bijzonder nipte zege geboekt. Op bezoek bij Feyenoord Rotterdam werd het 77-79 voor de landskampioen.

Bij rust had Donar met 36-42 een kleine voorsprong, waarna ze in de tweede helft wat uitliepen. Feyenoord wist zich nog terug te knokken, maar kwam net tekort om voor een verrassend te zorgen.

Landstede Basketbal verloor doordeweeks thuis in Zwolle van New Heroes Den Bosch, maar nam gelijk weer revange. Basketball Academie Limburg uit Weert kwam op bezoek, maar droop ondanks een geenszins onaardige partij met 84-69 weer af.

Den Bosch staat in de competitie tussen Zwolle en Groningen en hield die tweede plek vast. In Leeuwarden sloegen de Bosschenaren in het tweede en derde kwart een groot gat tegen Aris, wat ze in het vierde kwart konden verdedigen: 73-84.

De Dutch Windmills speelden thuis in Dordrecht een leuke partij tegen hekkensluiter Apollo Amsterdam en die wisten ze ook nog te winnen: 71-69. ZZ Leiden had het thuis niet al te moeilijk met de Den Helder Suns: 97-76.