Reactie Ajax op loting Champions League

Ajax werd maandagmiddag gekoppeld aan Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers zullen in februari eerst een thuiswedstrijd afwerken en hopen zich vervolgens in maart in het Santiago Bernabéu te verzekeren van een plek bij de laatste acht. Daley Blind spreekt van een fantastische loting.

De selectie van Ajax keek gezamenlijk op sportpark De Toekomst naar de ceremonie in Nyon. "Het was leuk om met zijn allen naar de loting te kijken. Bij iedereen was wel wat spanning aanwezig", vertelt Blind in een eerste reactie aan Ajax TV . "Iedere keer dat een club uit de koker kwam, keken we elkaar aan: wat gaat er komen? Het blijft gokwerk. Maar er staat ons een mooi potje te wachten."

Blind benadrukt dat Real Madrid een lastige tegenstander is. "Maar het is een fantastische wedstrijd en het Santiago Bernabéu is een fantastisch stadion. Real Madrid heeft niet voor niets de laatste keren de Champions League gewonnen." Een voorkeur voor een tegenstander had Blind niet, geeft hij aan. "Ik hoopte niet zozeer op bepaalde teams, want elke ploeg uit pot 1 was lastig. Het zijn allemaal topclubs."

"Ik denk dat we altijd wel een kans hebben", vervolgt de middenvelder, die zondag een hattrick maakte tegen De Graafschap. Hij put hoop uit de twee remises tegen Bayern München in de groepsfase. "We zijn een team dat heeft laten zien dat we elke wedstrijd kansen hebben en creëren. Real Madrid is wel van een ander kaliber, maar de club past wel in het rijtje met Bayern München. We moeten met lef en durf spelen en geloven in onze eigen kwaliteiten."

Ook Dusan Tadic is blij met Real Madrid als tegenstander in de achtste finales van de Champions League.

Volgens Tadic is het een zware loting. "Maar Real heeft wel een mindere periode, zeker nu Cristiano Ronaldo is vertrokken zijn ze bezig met een grote omschakeling. Dat is voor ons niet ongunstig", aldus Tadic, die op weg naar het duel met de Spaanse topclub vertrouwen put uit de wedstrijden tegen Bayern München (1-1 en 3-3). "Dat je mee kunt komen met zo'n topploeg geeft vertrouwen."

Marc Overmars is niet ontevreden met de loting van de Champions League. De directeur spelersbeleid acht zijn ploeg niet helemaal kansloos tegen de Koninklijke.

"Uiteindelijk denk ik dat het een team is dat ook een klein beetje in een verandering zit. Ze hebben het nu niet makkelijk in de competitie. Dus misschien, laten we het hopen, treffen wij ze op een goed moment", reageert hij tegenover Veronica Inside. "Het klinkt misschien gek als je zegt dat je Real Madrid loot en dat het slechter had gekund. Tegen sommige teams had je echter misschien liever niet gespeeld, omdat je altijd het gevoel hebt dat je het daar moeilijk mee hebt. Dus ergens ben ik er wel blij mee."

Ajax speelt op woensdag 13 februari eerst thuis tegen Real Madrid. Bijna drie weken later, op dinsdag 5 maart volgt de return in het Santiago Bernabéu. Beide duels beginnen om 21.00 uur.