Van der Poel kiest voor Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race, geen Parijs Roubaix

Mathieu van der Poel zal volgend jaar aan de start komen van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. De Nederlands kampioen op drie fietsdisciplines zal niet aan de komen van Parijs-Roubaix.

De ploeg van Van der Poel, Corendon-Circus, maakte vandaag het programma van de Nederlander bekend. Ook op programma staan de WorldTour-wedstrijden Dwars door Vlaanderen en Gent Wevelgem. Ook komt de veldrijder aan de start van de Belgische wedstrijden Brabantse Pijl, Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic. Hij begint op 21 februari zijn wegseizoen in de Ronde van Antalya.

In zijn eerste klassieke voorjaar hoopt Van der Poel gelijk mee te kunnen doen om de overwinning. "Ik zou er in de finales nog graag zitten. De Amstel Gold Race en Vlaanderen zijn de twee grootste koersen. Ik laat me verrassen. Maar als ik zie wat Wout van Aert vorig jaar heeft gedaan. Hij zat er bij in de finales. Ik ga ervan uit dat dat ook mijn plek zal zijn. Maar ik ben ook realistisch: ik zal niet alle klassiekers gaan winnen."

Van der Poel komt dus niet aan de start van Parijs-Roubaix. "Ik wil niet alles in mijn eerste jaar gedaan hebben. Ik wil in de jaren die volgen ook nog iets te ontdekken hebben", geeft de Nederlandse alleskunner op de fiets aan.

Naast de acht wedstrijden op de weg maakt Van der Poel wel gewoon het veldritseizoen af. Na de Amstel Gold Race gaat de focus op het mountainbiken. Daarin zal de Europees Kampioen veldrijden op de wereldbekers in actie komen en zal hij ook deelnemen aan het EK, WK en het testevent in Tokio. 

Van der Poel: "Het is uniek dat we dit met de ploeg kunnen combineren. Er zijn voor mij met drie disciplines voldoende uitdagingen. Vooral met het WK veldrijden, waarvan ik hoop dat het nog eens zal lukken en de focus op 2020 in Tokio. De mountainbikewedstrijd op de Spelen is het voornaamste voor de komende jaren. Dat was al zo, het klassieke voorjaar is er nu bijgekomen."