Kruijswijk kiest voor Tour de France als hoofdduel

Steven Kruijswijk kiest volgend jaar als hoofddoel de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma hoopt daarna ook de Vuelta a España te rijden. Kruijswijk hoopt in de Tour op het podium te eindigen.

"Ik vind de Giro een heel mooie wedstrijd en ik ga die zeker nog een keer rijden", vertelt Kruijswijk op de website van zijn ploeg. "Dit jaar was de keuze om bijvoorbeeld de Giro en de Tour te combineren, niet de goede. Ik wil echt top zijn in de Tour."

"Ik denk dat het parcours van de Tour dit jaar goed bij mij past. Daarom is de keuze gemaakt. Ik ben nu op zoek naar het laatste stapje om nu wel op het podium te komen. Daar ga ik volgend jaar voor", zegt Kruijswijk, die vorig jaar vijfde werd in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk.

Ook in de Ronde van Spanje was Kruijswijk ook uitstekend in vorm, maar ook daar viel hij net buiten het podium van het eindklassement. Hij werd toen vierde in het eindklassement. Kruijswijk krijgt in de Tour de France de steun van Tony Martin, Robert Gesink George Bennett, zo laat ploegleider Merijn Zeeman weten op de website van de ploeg.

Dylan Groenewegen is de andere kopman van Jumbo-Visma. De Nederlandse wielerploeg wil met hetzelfde plan gaan zoals dit jaar. Daarin wist Groenewegen twee ritzeges te boeken en eindige de ploeg als nummer vier en vijf in het algemeen klassement.