FOK! Wat een weer: mist, regen en later wat zon

Hohoho!  

Ja, dit ging toch allemaal net wat anders dan de voorspellingen. Het bleek eens te meer dat koude lucht zich niet zo heel makkelijk laat verdrijven.

Vrijwel overal heeft er gisteren wel even sneeuw gelegen. Over het algemeen lag er tussen de 1 en 3 cm sneeuw. Zeer lokaal iets meer. Dit bracht echter niet de meeste hinder op. Het was de mist die vandaag een groot deel van de dag het weerbeeld beheerste. Luchthaven Eindhoven is momenteel zelfs helemaal gesloten, terwijl er op Schiphol grote vertragingen zijn. Ook zijn diverse vluchten uitgeweken. Het zicht bedroeg op veel plaatsen minder dan 250 meter. Ook hier bij mij in Haarlem zit het tot op dit moment potdicht van de mist. Alleen in Limburg heeft even de zon geschenen.

Vandaag valt er in de ochtend af en toe regen, maar die trekt geleidelijk aan naar het noordoosten. Daar duurt het dus wel even voordat het droog wordt. In het zuidwesten klaart het dan geleidelijk aan op, en die opklaringen breiden zich dan uit over de rest van het land. Het wordt hierbij een graad of 6 en de wind draait naar west, maar is niet heel sterk.

Veel succes morgen op de voor de meeste laatste werkweek!  

Tip: Mochten jullie nog leuke winterse plaatjes hebben van de sneeuw of ijzel, stuur ze dan op naar ons!   Eeuwige roem staat je dan te wachten!

De eerste sneeuw (Foto: DJMO)
Ook in Alkmaar viel de eerste sneeuw van deze winter. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!