Monsterzege skiŽr Hirscher op reuzenslalom

Alpineskiër Marcel Hirscher heeft in het Italiaanse Alta Badia met ongekende overmacht de reuzenslalom in de World Cup gewonnen. Op de Italiaanse sneeuw zette hij de op acht na grootste winstmarge ooit neer op de reuzenslalom bij de mannen.

In de eerste run was Hirscher al een klasse apart: Matts Olsson gaf 0,94 seconden toe en stond toch op de tweede plek, de jonge Zwitser Marco Odermatt stond op precies één seconde op de derde plek. Odermatt viel in de tweede ronde na een paar zeer onrustige bochten en pakte dus geen punten, Olsson viel terug naar de zesde plek.

In die tweede run was het vooral Thomas Fanara die grote indruk maakte, waardoor de Fransman van de veertiende naar de tweede plek steeg. Dat deed hij vlak voor landgenoot Alexis Pinturault - die van zeven naar drie klom - en de Oostenrijker Manuel Feller. Luca de Aliprandini stond na één run 28e, maar werd na een daverende tweede run zevende.

Op Hirscher stond echter geen maat. In de tweede manche bouwde hij zijn voorsprong nog eens uit naar een monsterlijke 2,53 seconden, de grootste winstmarge sinds hij in maart 2015 de reuzenslalom in Garmisch-Partenkirchen met 3,28 seconden voorsprong won. De legendarische Ingemar Stenmark heeft het record in handen: in 1979 won hij in Jasna met 4,06 seconden.