Viertal opgepakt voor openlijke geweldpleging

Afgelopen nacht vond er op het station in Middelburg een incident plaats waarbij een 18-jarige man uit Vlissingen zou zijn geslagen en werden er verschillende jongeren met een vuurwapen bedreigd. De daders gingen er met een auto vandoor. 

Agenten die op melding afgingen zagen onderweg een auto rijden die aan het opgegeven signalement voldeed en besloten hem een stopteken te geven. De bestuurder negeerde dit stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor, daarbij ook een rood licht negerend. De  achtervolging leidde over de A58 richting Vlissingen. Bij Oost-Souburg nam de bestuurder de afslag en vloog met gedoofde lichten de Sloebrug over richting Vlissingen. 

Door de combinatie van de snelheid en gedoofde lichten raakten de agenten het spoor bijster. Later in de nacht, rond 02:00 uur, trof de politie op de Maria van Bourgondiëstraat in West-Souburg de auto aan. De vier inzittenden: een 18-jarige jongen uit Grijpskerke, een 16-jarig meisje en twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, werden aangehouden en in de cel gezet. 

De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie, die inmiddels al met meerdere getuigen heeft gesproken, zet het onderzoek voort en het viertal zal vandaag verhoord worden.