'Walk-ons WK darts niet afgeschermd na aanslag op Van Gerwen'

Wie zaterdagavond naar RTL7 keek zal het niet ontgaan zijn: een heuse aanslag op het wereldkampioenschap darts! Tweevoudig kampioen Michael van Gerwen werd voor zijn walk-on bekogeld met bier, waardoor hij terug moest voor een wasbeurt en een nieuw shirt. 

Van Gerwen was uiteraard geïrriteerd, maar maakte daarna wel korte metten met Alan Tabern. Na afloop was ook wel vrij duidelijk dat het hem allemaal niet al te veel meer kon schelen, maar daar had RTL's razende reporter Arjan van der Giessen geen boodschap aan.

The Feather was zwaar aangeslagen en stond met trillende stem Van Gerwen te interviewen"Ik wil je geen complex aanpraten...", aldus Van der Giessen, alvorens hij op vijf verschillende manieren aan Van Gerwen vroeg of hij het tóch niet echt heel erg vond - wat de Brabander keer op keer ontkende.

"Iemand gooide zijn drinken over mij heen, toen keek ik naar rechts en kwam er nog één", lachte Van Gerwen. "Het kwam ook over m'n handen en alles en weetjewattis, dat gaat ook ten koste van mijn darten natuurlijk." Van Gerwen kwam met vochtige oogjes het podium op, niet alleen omdat hij zijn ogen uit had moeten spoelen: "Ik was ook gewoon zoveel boos", reageerde hij. "Het is toch allemaal nergens voor nodig?"

De aangeslagen Van der Giessen vroeg de darter hoe zoiets te voorkomen zou zijn, maar daar had Van Gerwen weinig antwoord op. "Ik denk dat het gewoon een incident is, misschien mocht hij die beveiliger niet of mocht hij mij niet, wie weet." Van Gerwen werd nog even bedankt voor het interview, 'want dat was denk ik toch nog best lastig', aldus The Feather. "Nee, helemaal niet", lachtte MVG weg, waar Van der Giessen weinig in mee kon gaan.

Dat was natuurlijk nog het einde niet, want dé dartskenner van Nederland, RTL-presentator Marcel Maijer, liet zijn immer frisse licht er ook nog even op schijnen in de studio, na Van der Giessen's opmerking dat we toch 'moeilijk de hele walk-on af kunnen schermen met plexiglas'. "Waaróm kan dat niet?", aldus een totaal verbouwereerde Maijer.

Een goede vraag, zo leek de reporter te denken, want hij trok gelijk op oorlogspad naar niemand minder dan Barry Hearn, de grote baas van de PDC. Die liet zowaar weten dat er géén plexiglas bij de walk-on zal komen. Of het WK überhaupt ooit nog door kan gaan is nog maar de vraag, maar we wensen vooral Arjan van der Giessen en Marcel Maijer heel veel sterkte met het verwerken van het 9/11 van het darts. Waar was jíj op 12/15?