Van Gerwen overleeft aanslag en staat in derde ronde WK

Darter Michael van Gerwen heeft zich in het Londense Alexandra Palace geplaatst voor de derde ronde van het wereldkampioenschap van de PDC. De tweevoudig wereldkampioen rekende in de tweede ronde af met de Engelsman Alan Tabern, maar dat had wel wat voeten in de aarde.

Bij de walk-on liet Van Gerwen uiterst lang op zich wachten en al snel bleek waarom: hij had een forse plens bier in zijn gezicht gekregen en moest terug om zich even flink te wassen en om een nieuw shirt op te halen. Een woeste Van Gerwen kwam met wat vertraging het podium op, opende met een 104-finish en pakte de eerste set gelijk met 3-1. 

In set twee was Tabern kansloos en dus leek het snel gedaan, maar de na zeven jaar afwezigheid teruggekeerde Saint wist set drie zowaar naar zich toe te trekken. In het vierde bedrijf slaagde hij er ook in Van Gerwen tot een vijfde leg te dwingen, nadat de Brabander de nodige matchdarts gemist had, maar in die beslissende leg maakte MVG het dan alsnog af met een 86-finish.

Eerder op de avond werden al drie potjes gespeeld waarin het niet al te spannend was. De Spanjaard Toni Alcinas maakte gehakt van de dramatisch gooiende Nieuw-Zeelander Craig Ross. De imker van beroep wist in set drie zowaar een leg te winnen, maar daar bleef het ook bij en dus won Alcinas met 3-0.

Ryan Searle, vooral bekend van een valsspeelincident waarbij hij een wedstrijd 'won' zonder de beslissende dubbel te gooien, rekende verrassend simpel af met Stephen Burton. Bertie kwam nauwelijks opdagen, gooide slechts drie van zijn 23 darts op een dubbel raak en sneuvelde met 3-0.

De Tsjechische eer moest verdedigd worden door Karel Sedlacek, maar dat lukte niet helemaal. De kale Tsjech gooide tegen Keegan Brown zeker niet slecht, maar de jonge Engelsman was simpelweg een maatje te groot, gooide een strak gemiddelde en finishte keurig, wat hem de 3-0 winst opleverde.

Michael van Gerwen - Alan Tabern (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Alan Tabern (Bron: PDC)