Asielverzoek Jahwed S. afgewezen door Duitsland

Het asielverzoek van Jahwed S. is opnieuw afgewezen door de rechtbank in het Duitse Trier. De Afghaan wordt ervan verdacht dat hij eind augustus twee Amerikaanse toeristen neerstak op Centraal Station, zo schrijft AT5.

Ze raakten daarbij zwaargewond. En van de slachtoffers liep een dwarsleasie op en zit in een rolstoel. Kort na de steekpartij werd S. neergeschoten en gearresteerd. In de overweging van de rechtbank is de aanslag daarentegen niet meegenomen. Er is alleen gekeken naar de omstandigheden van de terreurverdachte zelf, dat meldt De Telegraaf.

Omdat hij in zijn thuisland geen politieke vervolging of gevaar zou hoeven te vrezen, is zijn aanvraag afgekeurd. De rechtbank oordeelde bovendien dat S. in zijn thuisland gewoon zelf in zijn levensonderhoud kan voorzien.

Drie jaar geleden vroeg de verdachte voor het eerst asiel aan in Duitsland. Na een afwijzing ging hij in 2017 in hoger beroep tegen het oordeel van de rechtbank. Hoewel zijn aanvraag opnieuw is afgekeurd, kan S. dit nog wel aanvechten bij het gerecht in Rheinland-Pfalz. Daar woonde hij voor zijn arrestatie.