Slechtste slogans van het jaar bekendgemaakt

De slechtste slogans van het jaar zijn weer bekendgemaakt. Na ruim 14.000 stemmen ging de titel naar een kapper uit Laren, met de hi-la-ri-sche slogan "We doen wel vrouwen...maar knippen ze niet." Haha.

"Ja, we kregen ooit de vraag of we ook vrouwen doen", aldus de kapper in een reactie. "Nou, die doen we wel, maar we knippen ze niet!", antwoordde de lolbroek destijds, wat dan ook maar gelijk de slogan werd. "Verbazingwekkend veel vrouwen kunnen er wel om lachen."

In de top-10 staan wellicht wat leukere slechte slogans, zelf kunnen we Aarts Sanitair Service uit Eindhoven wel waarderen, maar oordeel vooral zelf:

1. We doen wel vrouwen maar knippen ze niet (Barbier Rogier, Laren)
2. Ga niet zelf kutte, Bel Ronald Schutte! (Stukadoorsbedrijf Schutte, Dordrecht)
3. Voor ieder reetje een Aarts W.C'tje (Aarts Sanitair Service, Eindhoven)
4. Met je fiets in de penarie? Bel dan even met Harie (Fietsenmaker Harrie, Posterholt)
5. Theo en Peet, voor al u electriciteet (PC van der Peet, Rijswijk)
6. Het Solmar je vakantie zijn (Solmar Tours, Maarheeze)
7. Wespen horren buiten (Unilux, Boxtel)
8. Let us oystertain you! (Oestercompagnie, Rotterdam)
9. 't is VERS(C)HOOR (Verschoor groente- en fruithandel, Ridderkerk)
10. Zonder ons gene plons (Ruimdienst Lazeroms, Antwerpen)

Christine Liebrecht, universiteit docent communicatie- en informatiewetenschappen, en journalist en tekstschrijver Tefke van Dijk namen ooit het initiatief voor de verkiezing, die nu voor de zevende keer werd gehouden. De prijs is een Delfts blauw tegeltje met de slogan erop.

"Van kop tot kont, worst in de mond" was vorig jaar de winnende slogan, wat stond op de worstenbroodjes van een Brabants molenbedrijf. "Zit je haircut" van een Utrechtse kapper pakte de prijs twee jaar terug.