Fils-Aime: 'Red Dead Redemption op Switch zou geweldig zijn'

Reggie Fils-Aime heeft in een interview met The Hollywood Reporter aangegeven dat hij dolgraag Red Dead Redemption 2 op Nintendo Switch zou zien. Hierna trapte hij echter de open deur in dat dit erg onwaarschijnlijk is. Want, zo verklaar hij, de productie van Red Dead Redemption 2 was al jaren aan de gang toen Nintendo hun hybride console aankondigde.

"We zouden het geweldig vinden als de game er zou zijn voor Switch. Maar je moet begrijpen hoe een ontwikkelproces eruitziet. Er werd al jaren gewerkt aan Red Dead, nog voordat er sprake was van Nintendo Switch," aldus Fils-Aime. "Dus als je dan vanuit de ontwikkelaar kijkt, die wil vooruit blijven gaan, de game waar ze al aan werken afmaken en daarna kijken naar andere mogelijkheden. Elke grote third-party game die op dit moment uitkomt, was al in ontwikkeling voordat wij de Switch aankondigde," legt hij uit.

Verder geeft Fils-Aime aan dat hij niet weet wat er gaat gebeuren met toekomstige Rockstar-games. Dat Red Dead Redemption 2 grafisch een veeleisende game is en de Switch toch echt minder krachtig dan de PlayStation 4 en Xbox One, laat hij helemaal achterwege. Red Dead Redemption 2 doet het overigens uitstekend, ook zonder Switch-versie. Het duurde slechts acht dagen voordat de game het verkoopaantal bereikt had waar zijn voorganger acht jaar over deed.

reggie