Veelbesproken Sterling speler van de maand in Engeland

Raheem Sterling is verkozen tot speler van de maand november in de Premier League. De aanvaller maakt een hectische tijd door.

Manchester City won in november al zijn competitieduels, drie in totaal. Tegen Southampton (6-1), Manchester United (3-1) en West Ham United (0-4) was Sterling drie keer trefzeker en driemaal liet hij een teamgenoot scoren. Zijn seizoenstotaal staat inmiddels op acht goals en zeven assists in dertien Premier League-wedstrijden.

Raheem Sterling (Pro Shots / Action Images)
Raheem Sterling (Pro Shots / Action Images)

Afgelopen weekend verloor City voor het eerst dit seizoen een competitieduel. Na de 2-0 nederlaag bij Chelsea ging het vooral over de Chelsea-fans die racistische leuzen naar Sterling zouden hebben geroepen. Op videobeelden is te zien hoe de Engelsman lijkt te worden uitgemaakt voor 'black cunt'. De aangehouden fans claimen echter dat ze 'Manc cunt' riepen.

Chelsea pakte het incident serieus aan en terwijl het onderzoek nog bezig is, heeft de club vier supporters alvast een stadionverbod gegeven voor nog onbepaalde tijd. Sterling sprak zich via Instagram over de kwestie uit. Volgens hem is racisme ook een probleem vanwege de manier waarop donkere spelers worden beschreven in de Britse tabloids.

Raheem Sterling is bij Manchester City aan zijn vierde seizoen bezig. De 24-jarige international verlengde in november zijn contract in het Etihad Stadium tot medio 2023.