Team Jumbo strikt Visma als tweede sponsor van schaats- en wielerploeg

De schaats- en wielerploeg van Team Jumbo, verenigd in het overkoepelende Team Oranje, gaan met ingang van 1 januari onder de naam Team Jumbo-Visma verder.

Het Noorse softwarebedrijf Visma heeft zich voor minimaal vijf jaar verbonden aan de Nederlandse ploeg, zo meldt de ploeg zelf. Visma is een privébedrijf met 8500 werknemers. De firma richt zich op bedrijfssoftware, en is onder meer actief in de detailhandel. Visma biedt echter ook HR- en IT-oplossingen voor het bedrijfsleven. In Nederland én België is men actief onder de naam Raet.

"Visma had al langer interesse", zegt wielerbaas Richard Plugge. "Visma is het eerste Noorse bedrijf dat op deze schaal wielrennen ondersteunt en daar ben ik erg trots op. Bovendien leeft in Noorwegen het schaatsen, net als in Nederland."

Schaatsdirecteur Jac Orie reageert ook blij met het aantrekken van de Noorse sponsor. "Ik vind het geweldig dat een bedrijf als Visma voor onze gecombineerde schaats- en wielerploeg heeft gekozen. Dit voelde meteen aan als een goede match."

De laatste jaren was de naam nog LottoNL-Jumbo, maar nadat Lotto afhaakte als sponsor na vier jaar ging de schaats- en wielerploeg op zoek naar een nieuwe sponsor en die is met het Noorse Visma gevonden.