Spider-Man attractie komt naar Disneyland Paris

Vandaag heeft Disneyland Paris een nieuwe afbeelding onthuld van het onlangs aangekondigde Marvel-themagebied dat naar het Walt Disney Studios Park komt. Vele geruchten die de laatste tijd de revue passeerden worden daarmee min of meer bevestigd.

Uit het persbericht: 'Naast onvergetelijke heroïsche ontmoetingen, spectaculaire nieuwe attracties, spannende entertainment en eetgelegenheden wordt de attractie Rock 'n' Roller Coaster getransformeerd tot een razendsnel en hyper kinetisch avontuur.' Hiermee refereert Disney naar de reeds aangekondigde Iron Man-achtbaan, die in onderstaande afbeelding achteraan het gebied te zien is. 

Marvel-land Disneyland Paris

Rechts zien we een nieuw gebouw op de plaats van de huidige Armageddon-attractie. Deze zal plaats maken voor een attractie gebaseerd op de avonturen van Spider-Man. Eenzelfde attractie is reeds aangekondigd voor Disney California Adventure in Anaheim. Links zien we het huidige Restaurant des Stars, welke omgebouwd is tot een een nieuw restaurant. Zo te zien zal dit in de stijl van de films over Ant-Man zijn, gezien het Pym-logo op de gevel.

Als onderdeel van een meerjarig uitbreidingsplan van 2 miljard euro is dit spectaculaire gebied de eerste stap in de transformatie van het Walt Disney Studios Park. Een van de gebieden van het park zal volledig worden getransformeerd, waardoor de Marvel Superhelden permanent aanwezig zijn in Disneyland Paris. Het totale uitbreidingsplan bestaat uit drie nieuwe gebieden gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars met meerdere nieuwe attracties en live entertainmentervaringen. Deze ambitieuze ontwikkeling brengt de wereldberoemde verhalen en iconische personages uit deze drie populaire franchises tot leven.