Basketballers Landstede blijven ongeslagen, Leiden wint in Leeuwarden

Landstede Basketbal blijft in de Dutch Basketball League ongeslagen. In Amsterdam won de koploper met ruime cijfers van Apollo: 60-91, waardoor de Zwollenaren nu op 13-0 staan en al zeventien wedstrijden op rij hebben gewonnen in de reguliere competitie.

Achter Zwolle is ZZ Leiden al even de tweede ploeg en dat werd maar weer bevestigd. De ploeg ging op bezoek bij Aris Leeuwarden en sloeg daar in het eerste kwart al het beslissende gat: 15-29, wat ze uiteindelijk op weg hielp naar een 81-95 zege. Nick Masterson's 31 punten konden Leeuwarden niet redden, bij Leiden was Darius Thompson met 27 punten en 13 assists op dreef. Leeuwarden staat zevende met een 4-9 record, Leiden staat tweede met 9-1.

De Den Helder Suns waren thuis met 76-67 te sterk voor Feyenoord Rotterdam, de eerste thuiszege van het seizoen. In het eerste en derde kwart waren de Suns net wat beter, waarna ze in het vierde kwart stand konden houden. Den Helder staat op 4-10 en de achtste plek, twee plaatsen onder Feyenoord (4-9).