Pieter-Christiaan wordt ambassadeur Rode Kruis

Prins Pieter-Christiaan wordt ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, zo maakt het Rode Kruis bekend via een persbericht. Dit Fonds zet zich in om mensen beter te beschermen en voor te bereiden op natuurrampen. De Prins heeft vandaag tijdens de vergadering van de ledenraad afscheid genomen als vicevoorzitter van het bestuur van het Rode Kruis.

Als dank voor zijn inzet voor het verenigingsbestuur heeft de hulporganisatie hem tot ambassadeur van het Prinses Margriet Fonds benoemd.“Wij willen Prins Pieter-Christiaan hartelijk bedanken voor zijn bijdrage en toewijding de afgelopen acht jaar in ons bestuur. Wij hopen en vertrouwen erop dat hij het Rode Kruis, en in het bijzonder het Prinses Margriet Fonds, een warm hart blijft toedragen. Daarom zijn we vereerd hem tot ambassadeur van het Fonds te benoemen,” aldus Inge Brakman, voorzitter van het Rode Kruis, tijdens de ledenraad.

Haïti
Prins Pieter-Christiaan zat vanaf december 2010 in het bestuur van het Rode Kruis. Hoogtepunten tijdens zijn bestuurstermijn waren de reizen die hij samen met zijn moeder en erevoorzitter van het Rode Kruis, Prinses Margriet, maakte naar Bangladesh en Haïti om projecten op het gebied van rampenpreventie te bezoeken.

Andere bijzondere momenten tijdens zijn bestuurstermijn waren de jaarlijkse Rode Kruis-Rally, deelname aan het Wereldrecord EHBO op de Dam in 2017 en een bezoek aan Auschwitz als voorbereiding op de publicatie van het NIOD-onderzoek over de rol van het Rode Kruis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast zijn functie als bestuurslid heeft hij zich ook als vrijwilliger ingezet voor het Rode Kruis tijdens NL Doet. Als ambassadeur van het Prinses Margriet Fonds zal de Prins betrokken blijven bij de werkzaamheden van het Rode Kruis om mensen beter te beschermen en voor te bereiden op rampen.

Prins Pieter-Christiaan, met zijn moeder op Haïti (Foto: Rode Kruis/Arie Kievit)
Prins Pieter-Christiaan, met zijn moeder op Haïti (Foto: Rode Kruis/Arie Kievit)