Ernstig hersenletsel voor bokser Stevenson na wereldtitelgevecht

Bokser Adonis Stevenson heeft 'ernstig hersenletsel' opgelopen tijdens zijn wereldtitelgevecht met de Oekraïner Oleksandr Gvozdyk. Afgelopen weekeinde verdedigde de 41-jarige Stevenson zijn WBC-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg).

Gvozdyk deelde aan het einde een paar harde klappen uit, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte. Stevenson werd per brancard afgevoerd en leek in de kleedkamers weer een beetje bij zinnen te komen, maar toch ging het daar fout en naar verluidt kon hij al vrij snel niet meer praten of op zijn benen staan.

Superman werd dan ook naar het ziekenhuis gebracht en ligt sindsdien in een kunstmatige coma. Volgens promoter Yvon Michel is zijn toestand wel van 'kritisch' naar 'stabiel' gegaan, hoewel dat uiteraard niet per definitie positief hoeft te zijn. "Hij heeft ernstig hersenletsel", voegde Michel daar in een nieuwe update aan toe. "Hij ligt aan de beademing, wordt in diepe slaap gehouden en hij heeft gespecialiseerde neurologische begeleiding."