NS zoekt baasjes van verloren knuffels

Boris beer, Harry haai en Snuffie konijn: allemaal knuffels die in de trein of op het station zijn achtergebleven. Om de knuffels terug te krijgen bij hun baasjes roept NS deze week uit tot ‘Week van de Verloren Knuffel’. Van 10 tot en met 14 december plaatst NS elke dag een foto op Twitter en Instagram om zo alle knuffelvriendjes met hun eigenaar te herenigen. Zodra de knuffel is herkend, kan de eigenaar reageren op de post en wordt de knuffel nog voor Kerst thuisbezorgd.

Van 1 januari tot en met 31 oktober 2018 verloren reizigers ruim 105.000 voorwerpen in de trein of op de stations. De meest voorkomende items zijn pasjes (o.a. OV-chipkaarten en bankpasjes), telefoons, rugzakken, portemonnees en sleutels. Het meest opmerkelijke verloren voorwerp van de afgelopen drie maanden is een salontafel. Als een reiziger iets vergeet op het station of in de trein dan is het belangrijk om daar direct online een melding van te maken en het online formulier zo volledig mogelijk in te vullen.

NS’ers proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden items te koppelen. Gevonden voorwerpen zijn binnen vijf dagen kosteloos op te halen bij het OV Tickets & Service Point op het station. Daarna gaan de spullen naar het Centraal Bureau Gevonden Goed. Bij een match stuurt NS het voorwerp vanuit hier per post tegen een vergoeding naar de eigenaar.

Wat ben jij wel eens verloren in de trein, of wat is het meest opmerkelijke dat je hebt gevonden in de trein? Dat willen wij natuurlijk graag weten!

NS zoekt baasjes van verloren knuffels (Foto: Nederlandse Spoorwegen)
NS zoekt baasjes van verloren knuffels (Foto: Nederlandse Spoorwegen)