Project X in Katwijk, politie massaal aanwezig

In het dorp Katwijk, bij Cuijk, is de politie massaal aanwezig. In het dorp is een project X-feest aangekondigd. 

De burgemeester heeft een noodverordening afgekondigd en de politie is in groten getale aanwezig. Zelfs losliggende bouwmaterialen worden bewaakt door agenten. Een anonieme bewoner beschrijft de extreme maatregelen: "Het stikt hier van de politieagenten, te paard, in busjes en auto’s. Overal is politie, ze houden het echt scherp in de gaten. Heel Cuijk en Katwijk zijn dichtgespijkerd.” Ook staat er een waterkanon paraat. Op alle toegangswegen voert de politiecontroles uit. Ook heeft de politie extra bevoegdheden gekregen doormiddel van de noodverordening, zo mag er onder meer preventief gefouilleerd worden.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat de toestroom zo groot gaat zijn als de politie vreest. De politie is veruit in de meerderheid. Inmiddels heeft de politie wel twee aanhoudingen verricht.

Het hele gebeuren ontstond nadat een meisje haar verjaardagsfeest openbaar aankondigde op facebook. Die aankondiging ging viral, het meisje moest daarop onderduiken. "Het is zo’n rollercoaster op dit moment. Ze is helemaal overstuur. Er worden ook forse bedreigingen geuit”, vertelde haar oom aan Omroep Brabant. "Dit lijkt helemaal te gaan ontsporen.”