FIA WTCR opnieuw naar Zandvoort; Catsburg naar Hyundai

Het FIA WTCR keert ook in 2019 terug naar Zandvoort. Het kampioenschap voor toerwagens is 18 en 19 mei te gast op het circuit aan de Noordzee. Nicky Catsburg zal komend seizoen deelnemen in dienst van Hyundai.

Op de kalender staan net als afgelopen seizen tien evenementen. Het seizoen opent in het eerste weekend van april op het stratencircuit in de Marokkaanse stad Marrakesh. In tegenstelling tot afgelopen jaren vormen de races in Macau niet langer de finale van het kampioenschap. Het stratencircuit staat nog steeds op de kalender maar niet langer als laatste race. Die taak wordt overgenomen door het circuit van Sepang in Maleisië.

Komend seizoen zijn er ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Elke fabrikant mag voortaan met maximaal vier auto's deelnemen en teams mogen maximaal twee auto's onder dezelfde teamnaam inschrijven. Het maximale startveld is 30 auto's en 2 gastdeelnemers.

Het Chinees-Zweedse merk Lynk & Co zal met minimaal drie auto's deelnemen aan het kampioenschap. Rijders van dienst zijn de Zweed Thed Björk en Fransman Yvan Muller. Derde rijder wordt waarschijnlijk Yann Ehrlacher.

Hyundai heeft bevestigd dat Nicky Catsburg en Augustso Farfus komend seizoen voor het Koreaanse merk actief zullen zijn. De Nederlander en Braziliaan worden teamgenoot van de huidige coureurs Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz.

Kalender 2019
1. 6-7 april - Marrakesh, Marokko
2. 27-28 april - Hungaroring, Hongarije
3. 11-12 mei - Slovakiaring, Slovakije
4. 18-19 mei - Zandvoort, Nederland
5. 21-22 juni - Nürburgring, Duitsland
6. 6-7 juli - Vila Real, Portugal
7. 14-15 september - Ningbo, China
8. 26-27 oktober - Suzuka, Japan
9. 26-27 november - Macau, China
10. n.n.b. - Sepang, Maleisië