Wilders: 'Zolang ik adem, zwijg ik niet'

Geert Wilders nam vandaag het woord tijdens de laatste dag van de regiezitting in het hoger beroep dat gestreden wordt in de 'Minder, minder, minder Marokkanen'-zaak tegen Wilders. 

Wilders begon ermee dat het bijna vier jaar geleden is dat 'dit gênante politieke proces' van start ging. Hij haalt verder onder meer aan dat hij gedemoniseerd wordt, doordat de aangiftes tegen hem gefaciliteerd en geronseld werden. Er werden voorgedrukte formulieren gemaakt en naar de moskee en islamitische slager gebracht volgens Wilders: "Mensen zetten een handtekening terwijl ze vaak geen idee hadden wat ze tekenden, maar ook omdat de politie zei dat ze het ook niet met de uitspraken eens waren". 

Volgens de oppositieleider werd er een compleet feest gemaakt van de aangifte tegen hem: "Een burgemeester liep in een feestelijke stoet voorop samen met de wethouders en honderden Marokkanen om aangifte te gaan doen. Ze werden op het politiebureau ontvangen met koffie en thee, terwijl de fanfare een vrolijk deuntje speelde".

Vrijheid
Volgens Wilders is hij zijn vrijheid allang kwijt, hij woont al 14 jaar in safehouse's van de overheid, nadat hij ook al perioden in gevangenissen en kazernes gewoond om maar veilig te zijn. Hij kan geen stap buiten de deur zetten zonder de 'zwaarbewapende helden van de politie'.

Hij geeft aan dat de enige vrijheid die hij nog heeft, de vrijheid van meningsuiting is: "En die laat ik me niet afpakken. Ik spreek omdat ik wil dat Nederland een vrij land blijft. Dat Nederland Nederland blijft. Daarom benoem ik problemen zoals de islamisering van Nederland, de massa-immigratie en ja inderdaad daarom spreek ik ook over het Marokkanenprobleem, over Marokkanen die zo ongeveer in alle verkeerde statistieken, van criminaliteit tot uitkeringsafhankelijkheid en terreur zijn oververtegenwoordigd."

Hij vervolgt: "Ik zal nooit zwijgen. Ik kan het niet en ik wil het niet. Ik sta voor het behoud van Nederland, onze identiteit, soevereiniteit, cultuur en onze vrijheid. Zwijgen is capituleren en capituleren is zelfmoord. Niemand zal mij doen zwijgen zolang ik kan ademen."

Hij besluit zijn betoog met het verzoek aan het hof om het OM niet-ontvankelijk te verklaren en een einde te maken aan dit 'politieke proces'. 

Het hele betoog kun je hieronder terugkijken / luisteren.