Politie onderzoekt steekincidenten hardlopers

Op 26 november raakte een 18-jarige vrouw in Egmond aan den Hoef gewond tijdens een rondje hardlopen. Terwijl zij haar rondje liep, werd ze aangereden door een donkerkleurige auto. Daarbij werd ze in haar borst gestoken. 

Lees ook: 18-jarige hardloopster neergestoken

Enkele dagen eerder, op donderdag 22 november, zijn twee andere vrouwen aangereden in Castricum. Rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw aangereden toen zij op de Zanddijk fietste. Het slachtoffer liep hierdoor een klaplong op. Enkele ogenblikken later werd op diezelfde dijk nog een vrouw (52) tijdens het hardlopen aangereden. Deze vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm. Het letsel van de vrouwen en de schade aan hun kleding doet vermoeden dat zij ook gestoken zijn.

De hardloopster in Castricum verklaarde dat de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg reed. De politie onderzoekt of er verband is tussen de incidenten en vraagt getuigen om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de incidenten. Kijk hieronder de beelden terug.