Vrouw van 136kg vermoordt vriend door op hoofd te zitten

De 44-jarige Amerikaanse Windi Thomas is redelijk aan de forse kant. Dat heeft haar vriend, Keeno Butler, geweten ook: de eveneens 44-jarige man kwam te overlijden nadat de lieftallige Windi met haar 136 kilogram op zijn hoofd was gaan zitten om een ruzie te beëindigen.

Op 18 maart hadden de twee na een avondje drinken een discussie en die liep iets uit de hand. In hun huis in Erie, Pennsylvania, werd Butler door zijn vriendin in zijn hand gestoken, waarna ze hem met een tafelpoot nog op het hoofd en in zijn nek sloeg.

Dat was voor Windi nog niet genoeg: haar vriend lag inmiddels op de grond en ze besloot er bovenop te gaan zitten, op zijn hoofd. Dat bleek de genadeklap, want Butler overleed en het autopsierapport wees uit dat hij onder Windi's gewicht is gestikt, waarna de dame nog wel zelf het noodnummer belde.

Het verhaal van haar advocaten was aanvankelijk dat de vrouw dronken was, uitgleed en bovenop haar vriend viel. De steekwond in Butler's hand en de wonden in zijn nek maakten dat verhaal echter wat ongeloofwaardig. Op 21 december wordt uitspraak gedaan in de zaak tegen Thomas, die 18 tot 36 jaar cel kan krijgen voor doodslag.