Radiostation bant kerstplaat wegens #MeToo

De gekte rondom #Me Too is nog niet voorbij en lijkt hier en daar nog steeds vreemdere vormen aan te nemen. Het nieuwe vergezochte #Me Too-probleem? De kersthit 'Baby it's Cold Outside' uit 1944.

Een radiostation in de Amerikaanse staat Ohio heeft de hit in de ban gedaan nadat een paar luisteraars klaagden over 'ongepaste teksten' in de klassieker, die in vele uitvoeringen beschikbaar is. Het nummer is geband in het licht van de huidige #Me Too-movement.

Het nummer is een duet tussen een man en vrouw die een gezellige avond hebben gehad. De vrouw zegt naar huis te moeten omwille van hoe anderen erover zouden gaan denken als ze zou blijven, terwijl de man haar probeert te overtuigen nog even te blijven omdat het zo koud is buiten. Het meest heikele punt in de tekst is waar de vrouw zegt dat ze misschien nog een half drankje wil en vervolgens zegt 'hey, what's in this drink?'. Dat zou namelijk impliceren dat hij haar zou proberen te drogeren.

Oordeel zelf over deze gezellige kersthit. En moeten we sowieso wel boeken, films, kunst, geschiedenis of muziek in de ban doen?