Frankrijk herstelt zich van nederlaag in openingsduel op EK handbal

Na het verlies tegen Rusland heeft thuisland Frankrijk zich herpakt. Tegen Slovenië wonnen de Franse handbalsters met 30-21. In groep A won Denemarken met 28-21 van Polen is daarmee zeker van het bereiken van de volgende ronde.

In de eerste wedstrijd verloor regerend wereldkampioen Frankrijk met 23-26 van de olympisch kampioen Rusland. Om het bereiken van de volgende ronde in eigen hand te houden moest dus gewonnen worden tegen Slovenië. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Françaises de bovenliggende partij en namen direct de leiding in de wedstrijd. Slovenië scoorde pas haar eerste goal in de dertiende minuut. De Sloveense coach probeerde diverse tactische opstellingen maar Frankrijk was niet te stoppen. Het duel in groep B eindigde na 60 minuten spelen in 30-21.

In groep A speelde Denemarken tegen Polen. Kristina Jorgensen en Trine Ostergaard Jensen waren beide met vijf doelpunten topscoorder aan Deense zijde. Voor de Poolse vrouwen was dit het tweede verlies op het EK. Het bereiken van de tweede ronde is nog mogelijk maar Polen heeft dat niet meer in eigen hand.