'New Mexico is een vreemd land'

In het Amerikaanse D.C. hebben een medewerkster en diens chef van het D.C. Courts System een trouwvergunning geweigerd aan een man die volgens het tweetal afkomstig was uit een vreemd land. Gavin Clarkson probeerde een trouwvergunning aan te vragen, maar toen hij zijn rijbewijs overhandigde kreeg hij te horen dat hij zijn internationale paspoort diende te overhandigen.

De man eiste hierop de directe chef van de baliemedewerkster te spreken. Zijn rijbewijs was afkomstig uit New Mexico, wat in 1912 een Amerikaanse staat werd en hij nam aan dat - hoewel de baliemedewerkster het IQ van een pinda bezat - de manager hier toch wel uitkomst zou kunnen bieden. Niets bleek echter minder waar, want ook die weigerde, tot grote hilariteit van de rij wachtenden achter Clarkson.

Pas na meerdere malen uitleg en uitzoekwerk kwam het tweetal - waarvan de ladder niet helemaal tot de zolder reikt - tot de conclusie dat New Mexico inderdaad gewoon een staat in Amerika is, en geen vreemd land. 

Clarkson is eveneens onderdeel van de Choctow Indianen. Had hij zijn stam-legitimatie getoond zou hij vermoedelijk minder moeite hebben gehad. Inmiddels heeft het D.C. Courts System excuses gemaakt voor de verwarring.