Schilderij 'Fallen Madonna with the Big Boobies' verkocht

Een schilderij dat bekend werd door de BBC-serie 'Allo 'Allo is zaterdag via opbod verkocht. Het iconische schilderij 'The Fallen Madonna with the Big Boobies' wisselde voor vijftienduizend pond van eigenaar.

Het schilderij, geschilderd door de niet-bestaande kunstenaar Van Clomp, was een rode draad in de BBC-serie die in de jaren '80 ook in Nederland op TV werd vertoond. De vorige eigenaar heeft een flinke winst gemaakt, want hij kocht het in 2007 voor vierduizend pond. De nieuwe eigenaar woont in Nouvion, het dorpje waar 'Allo 'Allo zich afspeelde. Veilingmeester Andy Stowe kon dan ook verheugd melden dat het schilderij 'naar huis gaat'.

Het ongrijpbare kunstwerk was in de serie van onschatbare waarde en was het middelpunt in bijna elke aflevering van de komedie-serie. Het doek werd meedogenloos gezocht door de Duitse bezetters en het schilderij werd dan ook verstopt in worsten en broekspijpen en raakte ooit zwaar beschadigd door een exploderende lijst toen het als cadeau voor Adolf Hitler werd ingepakt.

Het geveilde schilderij was één van de weinige originelen die in de serie gebruikt werden en Stowe van East Bristol Auction House was overweldigd door de enorme interesse voor het doek. "Vijftienduizend pond voor een rekwisiet is gewoonweg een fantastisch bedrag. Het is verkocht voor een bedrag waar menig schilderij van Oude Meesters nog niet voor verkocht worden."

'Allo 'Allo speelde zich voornamelijk af in een café in het Franse dorpje Nouvion, in het door de Duitsers bezette Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de serie werden zowel de Gestapo als het Franse en het Britse verzet flink op de hak genomen.

 
'Allo 'Allo (Bron: Youtube)