Voorwaardelijke jeugddetentie voor ontucht met halfzusje

De rechtbank veroordeelt een inmiddels 21-jarige man voor het plegen van ontucht met zijn destijds 14-jarige halfzusje. De man krijgt 1 maand voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd, met daaraan gekoppeld bijzondere voorwaarden waaronder het volgen van een behandeling. Ook moet hij een werkstraf van 40 uur uitvoeren.

De man zei na een ruzie met zijn halfzusje tegen haar -terwijl zij in de badkamer was- dat als zij de badkamerdeur open zou doen en zij hem een knuffel zou geven, hij haar met rust zou laten. Toen zij de deur opende, trok hij haar zijn slaapkamer in en betastte haar

Jeugdstrafrecht
De rechtbank volgt het reclasseringsadvies om het jeugdstrafrecht toe te passen omdat de jongeman moeilijk lerend tot zwakbegaafd is en bijsturing vanuit pedagogische aanpak nodig is. Omdat er op meerdere gebieden zorgelijke signalen zijn, legt de rechtbank de voorwaardelijke jeugddetentie met daaraan gekoppeld bijzondere voorwaarden op.

Het feit vond plaats in 2016. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met de ouderdom van het feit.