Illegale sigarettenfabriek aangetroffen in loods Susteren

In de loods aan de Baakhovenerweg in Susteren waar de politie dinsdagavond zes geknevelde personen aantrof, bevond zich vermoedelijk een illegale sigarettenfabriek. Of er een relatie is tussen de kneveling en deze mogelijke illegale fabriek, wordt momenteel onderzocht door de politie.  Nadat de zes personen - die van Poolse afkomst zijn - door de politie waren bevrijd, werden ze overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben ze afgelopen nacht een verklaring afgelegd.

Vermoedelijk is de loods, waarin de mannen zich bevonden, overvallen. Of dat te maken heeft met de illegale sigarettenfabriek en hoeveel personen bij de overval betrokken waren, is op dit moment nog niet bekend. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Duidelijk is inmiddels wel dat de Poolse mannen door meerdere mannen vastgebonden zijn.

In de loop van de nacht heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om de eigenaar van de loods. Onderzocht wordt of - en op welke wijze - hij betrokken is bij de mogelijke illegale sigarettenfabriek en de aanwezigheid van de mannen in de loods. De man die rond 21.45 uur alarm sloeg bij een nabij geleden woning aan de Baakhovenerweg, was kort daarvoor met zijn auto door het hek van de loods een weiland ingereden. De auto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.

Het politieonderzoek richt zich er nu op om helder te krijgen wat er in de loods gebeurd is, waarom de mannen in de loods waren, wie verantwoordelijk is voor de mogelijke illegale sigarettenfabriek en wie achter de overval zit.