Van der Poel maakt volgende maand wegprogramma bekend

Mathieu van der Poel is nog volop bezig met het cross-seizoen maar inmiddels komen de eerste geruchten naar buiten over zijn programma op de weg. Deelname aan de Belgische klassiekers Dwars door Vlaanderen en Omloop van het Nieuwsblad lijkt zeker. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix liggen niet voor de hand.

Van der Poel's Belgische ploeg Corendon-Circus heeft de Pro-Continentale status en daardoor in tegenstelling tot de World Tour-ploegen niet automatisch startrecht in de grote wedstrijden. Vanwege de bekendheid die de Nederlandse alleskunner inmiddels heeft lijkt het verkrijgen van wildcards echter geen probleem. Organisator Wouter Vandenhaute van Flanders Classics heeft inmiddels al laten weten de Nederlander graag aan de start te zien van zijn wedstrijden.

Zilver op EK wielrennen 2018 (Pro Shots / Action Images)
Zilver op EK wielrennen 2018 (Pro Shots / Action Images)

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is deelname aan Dwars door Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad zo goed als zeker. Verder waarschijnlijk Gent-Wevelgem of de E3 Binckbank Classic. Deelname aan de monumenten Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix heeft geen prioriteit voor Van der Poel maar bij het verkrijgen van een wildcard is deelname niet uitgesloten.

Ook de Nederlandse klassieker Amstel Gold Race heeft inmiddels laten weten Van der Poel graag aan de start te zien. “Als Mathieu de Amstel echt wil rijden, nodig ik hem uit,” vertelt koersdirecteur Leo van Vliet. “En als Mathieu rijdt, komt hij niet om rond te kijken.”

Op 17 december wordt het volledige wegprogramma van de Nederlandse kampioen op de weg bekendgemaakt.